A-TÝM: Na závěr mistrovské sezóny jsme Palestině nadělili pětku!

Závěr mistrovské sezóny jsme si opravdu užili.

V posledním letošním kole 1.A třídy přicestovala na naše hřiště Palestina, která z posledních pěti utkání vytěžila 13 bodů. Jednalo se tedy o souboj dvou ve formě hrajících týmů.

Od prvních minut bylo jasné, že si za vítězstvím chceme jít a prodloužit 22ti zápasovou sérii bez porážky. Zároveň jsme ale nechtěli zklamat naše příznivce, kteří na závěrečné utkání přišli v hojném počtu. S úvodní šancí přispěchal Turanský, jeho nenápadná střela ale trefila spojnici. V 9. minutě jsme se již mohli radovat. Staniek si vzal balón do parády a své sólo přes půl hřiště vyřešil lobem přes Lefendu – 1:0. Zanedlouho mohlo být srovnáno, hostujícího útočníka ale zradila mířidla. V 18. minutě zvedl diváky ze sedaček opět Staniek. Jeho krásný obstřel zpoza vápna skončil u levé tyče – 2:0. Štěpánkovické nadějné šance vždy shořely ve finální fázi a tak se šlo do kabin za stavu 2:0 pro nás.

Nástup do druhé půle jsme měli jako hrom. 5 minut po pauze se zjevil v malém vápně Kalvar a propálil Lefendu potřetí – 3:0. O dalších pět minut později bylo ještě veseleji. Staniek navedl míč na střed hřiště a mezi obránci vyslal Kabische, který dloubl míč z úhlu kolem hostujícího strážce svatyně – 4:0. Poslední domácí gól sezóny 23/24 po hodině hry stál za to. Kabisch patičkou posunul míč k Fojtíkovi, který se nerozpakoval a z dobrých 25ti metrů dělovkou propálil Lefendu – 5:0. Hosté ze Štěpánkovic se zmohli pouze na snížení. V 78. minutě zůstal na zadní tyči osamocený Grigarčík, jenž obstřelil Chvěju – 5:1. Nic dalšího se již nestalo. Náš A-tým prodloužil sérii neporazitelnosti na 23 zápasů a letošní sezónu zakončil s pouhou jedinou porážkou! Po utkání nám byl předán pohár pro mistry 1.A třídy.

FKD 5:1 TJ Sokol Štěpánkovice 

(9’ a 18’ Staniek, 51’ Kalvar, 56’ P. Kabisch, 60’ Fojtík – 78´ Grigarčík)

FKD: F. Chvěja – Kořenek, Lindovský (53’ Ferenc), Klečka, T. Kabisch – Staniek (64’ Duda), Hanauer, Turanský (C) (53’ Dundr), Kalvar – Kuřidém (46’ P. Kabisch), Fojtík (64’ Hanus) 

Náhradníci: P. Vjačka, Duda, Dundr, Ferenc, Hanus, P. Kabisch 

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky