DOROST: Bitva nováčků vítěze nenašla!

Své první soutěžní utkání mají za sebou také dorostenci.

Dorost se pod vedením Martina Hrubého a Dominika Gaje vydal k prvnímu mistrovskému duelu na půdu nováčka soutěže z Ostravy-Jihu, který do krajské soutěže postoupil z městského přeboru.

Úvod utkání jsme chytli dobře a hra se odehrávala na polovině soupeře, bohužel ze zámku jsme nedokázali vytěžit nic velkého. Naše nadějné centry do pokutového území vždy zastavilo ofsajdové postavení, soupeř naopak několikrát prověřil Olšara z dálky, tyto pokusy ale nenadělaly našemu brankáři vrásky. První poločas moc záživný nebyl a skončil bezbrankovou remízou.

Druhé dějství jsme začali opět velmi dobře a odměnou nám byl vedoucí gól dvě minuty po nástupu ze šatny. Martiník vyslal mezi obránce do úniku Kupku, který si se samostatným nájezdem poradil – 0:1. Vedení nám ale nevydrželo dlouho, neboť jsme zalezli a čekali, co bude. V 56. minutě dostal dlouhý balón Mišán a propálil Olšara na přední tyči – 1:1. O 3 minuty později překlopili Jižané vedení na svou stranu. Ze strany vrátil balón před bránu jeden z domácích a Vonšík doklepl míč do opuštěné svatyně – 2:1. Definitivní hřebík do naší rakve mohl zatlouct opět Mišán, ten ale netrefil prázdnou bránu. V 81. minutě se ke standartní situaci postavil Martiník, Kupka vrátil balón před bránu a nejmladší hráč týmu Hasala hlavou srovnal – 2:2. V 90. minutě se mohl stát hrdinou Kupka, bohužel ale trefil tyč.

Dorostenci odehrají své další utkání také v sobotu a také to bude doma! Od 13:00 (namísto 13:30) přivítáme celek z Dolního Benešova!

FC Ostrava-Jih U19 2:2 FKD U19

(56´ Mišán, 59´ Vonšík – 47´ Kupka, 81´ T. Hasala)

FKD U19: Olšar – Prorok (C), Matějka, R. Vjačka, Galdia – D. Chvěja, Martiník, Biskup, Pytlík – Kupka, Janoš

Náhradníci: Smolka, Gargoš, Ďurian, T. Hasala

Trenéři: M. Hrubý, D. Gaj

#fkdarkovicky