A-TÝM: Historická výhra v KP! Rozhodly dobré vstupy do poločasů!

A-tým má za sebou první domácí utkání v KP.

Na domácí premiéru v krajském přeboru budeme vzpomínat jen a pouze v dobrém. Ještě minulý rok divizní Bruntál jsme porazili po gólech Fojtíka, Klečky a Kalvara 3:1.

Od úvodního hvizdu jsme měli míč na svých kopačkách a soupeř hrál hodně z bloku. Zaparkovaný autobus se nám poprvé podařilo překonat v 8. minutě. Kučera ve vápně přistrčil míč k Fojtíkovi, který poslal Šuláka na druhou stranu – 1:0. Následně zakončoval pěknou akci střelou na přední tyč Kučera, Šulák byl ale pozorný. Poté ještě centroval z pravé strany Fukan, Kalvarova rybička ale mířila mimo tři tyče. Hosté se připomněli pouze dalekonosnou střelou doprostřed brány, se kterou si ale Chvěja poradil. První poločas skončil našim vedením 1:0.

Druhý poločas začal naopak tlakem hostů. Ze zmatků v obraně jsme se vymanili v 55. minutě. Hanauer s Fojtíkem zahráli roh na krátko a druhý jmenovaný poslal bochánek na zadní tyč, míč vrátil do ohně Kalvar a Klečka se hlavou do opuštěné klece nemýlil – 2:0. V 68. minutě se hosté z Bruntálu dostali na dostřel, chybu v naší obraně potrestal střelou na bližší tyč Šanda – 2:1. O 6 minut později jsme si vzali dvoubrankové vedení zpět. Rohový kop opět rozehráli Hanauer s Fojtíkem a Fojtík poslal balón na zadní tyč, kde operoval Kalvar – 3:1. Po tomto gólu se již utkání dohrávalo a naši hráči si připsali historicky první 3 body v krajském přeboru!!

FKD 3:1 MFK Slavoj Bruntál 

(8’ Fojtík, 55’ Klečka, 74’ Kalvar – 68´ Šanda) 

FKD: F. Chvěja – Fukan, Lindovský (C), Klečka, T. Kabisch – Kučera (77’ Kořenek), Hanauer – Klimek (62’ M. Gai), Fojtík (86’ Montag), Kalvar – Moravec (62’ Turanský) 

Náhradníci: Kudla, Montag, Kořenek, P. Vjačka, M. Gai, Turanský, Ferenc 

Trenéři: M. Melecký

#fkdarkovicky