DOROST: Dorostenci vyřídili Porubu! Hattrickem se blýskl Kupka!

Premiérové vítězství v soutěži zapisuje U19!

Dorost okolo trenérů Martina Hrubého a Dominika Gaje vyrazil v sobotu ráno do Petřvaldu na Moravě, kde hraje své domácí zápasy rezerva třetiligové Poruby.

Hned v 1. minutě se připomněli Porubští, jejich zblokována střela ale skončila na horní síti Olšarovy svatyně. Za pár minut jsme předvedli ukázkovou akci po ose Pytlík-Biskup-Martiník-Chvěja a zakončující Kupka, ten se ale v obrovské šanci pouze zastřeloval. V polovině poločasu se Szczurek proboural domácí obranou, jeho projektil z dobrých pětadvaceti metrů ale skončil na spojnici. V nedělním utkání výborně pracovala naše obrana a odměnou nám byl vedoucí gól. Ve 37. minutě Chvěja autovým vhazováním oslovil Kupku, který si pohrál s domácími obránci a střelou pod břevno nedal Dluhošovi šanci – 0:1. Do poločasu bylo ještě veseleji. Martiníkův nákop z obranné poloviny propadl až se Kupkovi, jenž přízemní střelou mířil opět přesně – 0:2. První poločas skončil našim vedením 0:2.

Ve druhém poločase jsme se soustředili spíš na bránění a za to nás domácí po hodině hry potrestali. Akci tzv. až do kuchyně, uklidil na zadní tyči operující Lazar – 1:2. Za 10 minut později jsme si ale vzali dvoubrankové vedení zpět. Martiník posadil standartku na hlavu Chvěji a ten se nemýlil – 1:3. V 81. minutě byla k vidění další krásná akce. Kupka vybojoval míč na pravé straně a Biskup jej přenesl na stranu levou na rozběhnutého Pytlíka, který procedil míč pod Dluhošem – 1:4. O 2 minuty později Olšarův nákop zpracoval Kupka, ze soupeřů si udělal kužele a propálil Dluhoše na přední tyč – 1:5. HATTRICK, čepice na led! Ke konci zápasu předvedl dvojitý famózní zákrok Olšar. V 91. minutě byl ale i náš brankář krátký a Miho korigoval na konečných 2:5.

Jedinou kaňkou bylo zranění Davida Matějky, kterému přejeme brzké uzdravení!

Dorost tedy zapisuje první vítězství v soutěži, které bude chtít potvrdit již v sobotu, kdy od 13:00 hostí celek z Velkých Heraltic!

1. FC Poruba “B” U19 2:5 FKD U19

(61´ Lazar, 91´ Miho – 37’, 45’ a 83’ Kupka, 71’ D. Chvěja, 81’ Pytlík)

FKD U19: Olšar – Prorok (C), Matějka, Galdia, Gargoš – D. Chvěja, Martiník, Biskup, Pytlík – J. Szczurek, Kupka

Náhradníci: Ďurian, R. Vjačka, T. Hasala

Trenéři: M. Hrubý, D. Gaj 

#fkdarkovicky