A-TÝM: Fojtíkův penaltový hattrick na výhru nestačil!

Divoké utkání odehrálo v sobotu první mužstvo.

Svěřenci trenérů Marcela Meleckého a Martina Hrubého hostili v dalším kole krajského přeboru soupeře z Kobeřic a k vidění byl atraktivní fotbal s šancemi na obou stranách.

Úvod zápasu vyšel lépe domácím, kteří se také dostali do první šance, ale tečovanou střelu kryl Chvěja. My jsme odpověděli Moravcem, který prchnul hostujícím zadákům, tento pokus ale zneškodnil Štencel. Kobeřičtí se dostali do vedení ve 14. minutě. Rohový kop z levé strany krásně zakroutil přímo do brány kapitán Kašný – 0:1. O pár minut později střílel Wirth, jeho schovanou střelu vytáhl na tyč Chvěja. Následně v dalším úniku neuspěl Moravec, poté se proháčkoval do zakončení Fukan, střela byla ale zblokována. V první nastavené minutě prvního poločasu byl opět vyslán Moravec, kterého sestřelil hostující gólman Štencel a následovala penalta. Tu proměnil Fojtík a vyrovnal – 1:1. Tím také skončil první poločas.

Ve druhém poločase se hrál opět výživný a atraktivní fotbal. Ve 48. minutě jsme překlopili vedení na svou stranu. Tentokrát byl ve vápně faulován Fukan a Fojtík svou penaltu opět proměnil – 2:1. Gólové hody ale nadále pokračovaly. V 74. minutě vyplaval po standartní situaci mezi obránci Stuchlík a prostřelil Chvěju na bližší tyč – 2:2. Vedení jsme si vzali opět zpátky o dvě minuty později. Klimkovu střelu vychýlil rukou hostující obránce a Fojtík mohl zkompletovat penaltový hattrick. Střela o břevno nakonec skončila v síti a naše barvy se dostaly podruhé v zápase do vedení – 3:2. Bohužel za další 2 minuty bylo opět vyrovnáno. Dlouhý aut propadl až ke Stuchlíkovi, který přidal svůj druhý gól v zápase – 3:3. V závěru ještě mohl strhnout vítězství na naší stranu Staniek, tomu ale chyběl krok. O pár vteřin později byl pro změnu Fukan rychlejší než balón a utkání tak skončilo zaslouženou remízou 3:3.

FKD 3:3 TJ Sokol Kobeřice

(45+1´ (p), 48´ (p) a 76´ (p) Fojtík – 14´ Kašný, 74´ a 78´ Stuchlík)

FKD: F. Chvěja – Kořenek, Lindovský (C), Rychnovský (78´ M. Gai), T. Kabisch – Kučera, Hanauer – Klimek, Fojtík (78´ Turanský), Fukan – Moravec (54´ Staniek)

Náhradníci: Kudla, Staniek, M. Gai, Turanský, Montag, P. Kabisch

Trenéři: M. Melecký, H. Hrubý

#fkdarkovicky