B-TÝM: Rezerva přepsala historii! Do Šilheřovic již v pátek!

Třetí utkání má za sebou naše rezerva.

Svěřenci Patrika Adamčika a Ondřeje Diviše se ve třetím zápase okresní soutěže představili na domácí půdě. Našim soupeřem byl celek z Hněvošic a v případě výhry jsme mohli poprvé od sezóny 2015/16 získat plný počet 9 bodů ze 3 zápasů.

Úvod utkání byl pořádně divoký. Již ve 2. minutě překonal z půlky hřiště Kudlu Vavřinčík – 0:1. To bylo v podstatě vše, co hosté v neděli odpoledne předvedli. Vyrovnaní na sebe naštěstí nenechalo dlouho čekat. Centr z levé strany se odrazil před Kempného, který propálil Strzibného na zadní tyči – 1:1. Po vyrovnávacím gólu jsme určovali ráz zápasu my. Do několika šancí se dostal Kabisch, kterého většinou vysílal Dundr, našemu útočníkovi ale nebylo přáno. Utkání se odehrávalo na jednu bránu a bylo otázkou času, než vstřelíme druhý gól. Ve 38. minutě posadil Vjačka roh Chvějovi na hlavu, ten předskočil dva protihráče a strhnul vedení na naší stranu – 2:1. První poločas skončil našim těsným vedením.

Ve druhém dějství pokračoval obrázek z toho prvního. Z dobrých šancích se nedokázal prosadit Kabisch, který v neděli kletbu neprolomil. Poté mířil Schebestik nad. Další vysvobození přišlo v 66. minutě. Schebestik pláchl po pravé straně a jeho centr do předbrankového prostoru našel na přední tyči číhajícího Kempného, který hlavou mířil přesně – 3:1. V 73. minutě byl ve vápně strhnut Strachota a následovala penalta. K té se postavil Kempný a zkompletoval hattrick – 4:1! Dvě minuty před koncem byla nařízena další penalta v náš prospěch. K té se tentokrát postavil 53letý Petr Adamčik a věkem překonal 50letého střelce Davida Matějku z minulé sezóny a hostujícímu brankáři nedal šanci – 5:1. Rezerva zvítězila potřetí v řadě a v pátečním utkání v Šilheřovicích (17:00) může překonat sérii ze sezóny 2015/16. Tenkrát jsme ve 4. zápase pouze remizovali!

FKD “B“ 5:1 TJ Sokol Hněvošice

(3´, 66´ a 73´ (p) Kempný, 38´ D. Chvěja, 88´ Pe. Adamčik – 2´ Vavřinčík)

FKD “B“: Kudla – J. Galdia, Strachota, Duda (C), Zlotý – Schebestik, Ferenc, Dundr, P. Vjačka – P. Kabisch, Kempný

Náhradníci: D. Galdia, J. Hasala, D. Chvěja, Pe. Adamčik, Prorok

Trenéři: Pa. Adamčik, O. Diviš

#fkdarkovicky