VÍKENDOVÝ REPORT: Famózní áčko i béčko, mládež nebodovala!

Víkendový report 5.-6. října 2024:

FK Hrtus & Partner Staré Město 2:3 FKD

Heroický výkon předvedlo, i ve velmi oslabené sestavě, A-mužstvo, které dokázalo zdolat 2. a 6 zápasů neporažené Staré Město 2:3. Náš tým vyjel na venkovní utkání ve značně oslabené sestavě, ale i přesto jsme se dostali ve 12. minutě do vedení. Moravec si poradil s domácím obráncem a v zakončení si počínal chladnokrevně, jako zkušený mazák – 0:1. Domácí Staré Město ale dokázalo do 10 minut skóre převrátit na svou stranu. Nejprve v 17. minutě zavřel rohový kop na zadní tyči Glembek – 1:1, a poté přízemní centr z levé strany doplaval až na volného Vyviala, který poslal svůj celek do vedení – 1:2. Šílená pětiminutovka začala v 59. minutě. Malá domů jednoho z domácích zadáků se zastavila v kaluži, toho využil Moravec, který byl ale stažen domácím kapitánem, jenž uviděl červenou kartu a musel se předčasně pakovat do sprch. Z následného rohu se balón odrazil za penaltu, kde se do voleje krásně opřel Kučera a 61. minutě vyrovnal – 2:2. O 3 minuty později zaváhal domácí bek, toho využil Klimek, který se svou dravostí dostal až do vápna, kde poté našel v náběhu na přední tyči Kučeru – 2:3! Ondřej Kučera, pro kterého to byly první dva mistrovské góly v našem dresu, se stal ústředním hrdinou zápasu. Ale hrdinové jsou pro nás všichni, áčko veze ze Starého Města výhru 2:3 a zapisuje třetí vítězství v řadě!!

17´ Glembek, 22´ Vyvial – 12´ Moravec, 61´ a 64´ Kučera

ČK: 59´ Dušík (SMĚ)

FKD: F. Chvěja – Fukan, Lindovský (C), Klečka, M. Gai – Hanauer, Klimek – Ferenc (75´ Kempný), Kučera, Kalvar – Moravec (85´ P. Kabisch)

Náhradníci: Kudla, Kempný, P. Kabisch

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

FKD “B“ 3:2 TJ Sokol Kobeřice “B“

Souboj velikánů byl na našem hřišti k vidění v neděli. Naše rezerva přivítala velice silné Kobeřice, proti kterým se nám v poslední době nedaří. Hosté měli nástup do zápasu snový, již ve 4. minutě zůstal v malém vápně neobsazený Halfar, který otevřel skóre – 0:1. Kobeřičtí nevyužili další tři své velké šance a tak musel přijít trest. Dundr nečekaně prohnal i sám sebe a jeho centr z lajny uklidil krásně placírkou Kabisch – 1:1. Dalšího gólu se diváci dočkali po hodině hry. Nenápadná střela se svezla po kluzkém trávníku a přeskočila Kudlovy rukavice – 1:2. V 80. minutě to nevypadalo dobře, prohrávali jsme těsně 1:2 a věděli jsme, že doma nesmíme ztratit, jinak bychom se vzdálili čelu tabulky. Adamčikova trenérská rošáda a zvýšení ofenzivní síly přineslo ovoce již za 3 minuty. Rohový kop z pravé strany se odrazil ke Kabischovi, který technicky propálil hradbu před sebou a vyrovnal – 2:2. Fotbalové drama: Zastavte Kabische, pokračovalo a v 87. minutě se napsala další kapitola. Prudký výkop od naší brány hlavou prodloužil Santer na unikajícího Kabische, který obešel gólmana, seřídil mířidla a střelou do poloodkryté klece pobláznil Darky Road potřetí – 3:2!! K tomu, co se stalo v rozmezí 86.-87. minuty, se jen těžko hledají slova, zkrátka neskutečné! Rezerva zvítězila v 6. ze 7 zápasů a posunula se na 1. místo tabulky!

14´, 86´ a 87´ P. Kabisch – 4´ Halfar, 59´ Střibný

FKD “B“: Kudla – Ferenc, Hruška, Duda (C), Zlotý – M. Gai, Dundr, Strachota, P. Vjačka – Kempný, P. Kabisch

Náhradníci: Pískala, Schebestík, J. Hasala, Santer, D. Chvěja, Pe. Adamčik

Trenéři: Pa. Adamčik, O. Diviš

FKD U19 0:3 MFK Slavoj Bruntál U19

Dorostenci se ve velmi deštivém počasí a osekané sestavě postavili silnému Bruntálu. Hosté si již v první půli vytvořili třígólový náskok, který ve druhém poločase už nenavýšili a zvítězili výsledkem 0:3.

14´ D. Chvěja (vl.), 35´ Kovář, 40´ Dang

FKD U19: Olšar – Prorok (C), Martiník, D. Chvěja, Pytlík – Janoš, J. Szczurek – Havránek, Smolka, R. Vjačka – T. Hasala

Náhradník: Ďurian

Trenéři: M. Hrubý, D. Gaj

TJ Klimkovice U15 7:0 FKD U15

Starší žáci v neděli nestačili na Klimkovice a na soupeřově půdě prohráli 7:0.

9´ a 18´ Nakata, 11´ a 19´ Výtisk, 42´ Šmíd, 54´ Kašperlík, 79´ Habustová

FKD: Korchan – Ja. Večerek, Skyba, Vokřínek, Malina, Betlach, V. Szczurek (C), Gavlík, Kružberský, Šariška, Bakoš

Náhradníci: Neckář, Jo. Večerek

Trenér: Jan Večerek

#fkdarkovicky