A-TÝM: Na šance vyrovnané, rozhodla efektivita! Háj – FKD 5:1!

Áčko má za sebou první utkání v krajském přeboru.

K historicky prvnímu utkání v krajském přeboru a prvnímu utkání nové sezóny jsme vyjeli do nedalekého Háje ve Slezsku. Háječtí v minulém kole porazili Staré Město těsně 3:4, náš tým s Dolní Datyní nehrál. Domácí byli pasováni na favorita a svou roli potvrdili.

Od úvodních minut drželi domácí balón na svých kopačkách. Nejnebezpečnější akce domácích přicházely z kraje hřiště. Dvě takové nabídky před bránu ale dokázal Chvěja zlikvidovat. V 18. minutě byl ale i Chvěja krátký. Na rohový kop z pravé strany na naskočil Šimeček a otevřel gólový účet zápasu – 1:0. Za nás mohl po individuální akci odpovědět Kalvar, jeho střelu z hranice vápna mířící do šibenice ale vytáhl famózní Godula. Následně vybojoval na domácím obránci balón Moravec, ale v obrovské šanci selhal. Ve 28. minutě Háječtí totožnou akcí, jako při prvním gólu, zvýšili a prosadil se opět Šimeček – 2:0. Ještě před poločasem přidal domácí tým další branku. Ve 38. minutě propálil Chvěju z úhlu Lampa – 3:0.

První gól druhého dějství vstřelili opět domácí. Chvěju propálil opět z úhlu pod břevno Lampa – 4:0. Po hodině hry jsme se konečně prosadili také my. Mezi obránci se zjevil Fojtík a snížil – 4:1. O pár momentů později zkoušel štěstí ze 40 metrů opět Fojtík. Jeho krásný lob ale skončil na břevně domácí svatyně. Na konečných 5:1 zvýšil 5 minut před koncem Kuča a rozhodl o naší vysoké prohře.

Další soutěžní utkání odehrajeme doma!! Našim soupeřem bude v sobotu, ještě minulý rok divizní, Bruntál. Zápas bude mít výkop v 16:30!

TJ Háj ve Slezsku 5:1 FKD

(18´ a 28´ Šimeček, 37´ a 54´ Lampa, 85´ Kuča – 62´ Fojtík)

FKD: F. Chvěja – Fukan (63´ Kořenek), Lindovský (C), Klečka, T. Kabisch – Kučera, Hanauer – Fojtík, Klimek (63´ M. Gai), Kalvar – Moravec (79´ Montag)

Náhradníci: Kudla, Montag, Kořenek, M. Gai, Turanský, Ferenc, P. Vjačka

Trenéři: M. Melecký, M. Hrubý

#fkdarkovicky